“Gents hotel voor illegalen kost 60.000 euro per opvangplaats”

door: BVDO

Vlaams Belang is niet te spreken over de plannen van het Gentse stadsbestuur van burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) om een hotel voor illegalen aan te kopen.

Volgens Vlaams Belang wil de stad Gent hotel Hostel 47 in de Blekerijstraat aankopen voor 1,2 miljoen euro om er illegale daklozen in onder te brengen.

"Stad Gent moet als lokaal bestuur geen asielopvang gaan organiseren alsof het een 'woke Fedasil' is. Het gaat zelfs niet om asielopvang, maar om mensen zonder papieren herbergen: illegalenopvang dus", reageert Gents Vlaams Belang-voorzitter Johan Deckmyn. "Illegalen moeten opgesloten en uitgezet worden. In plaats daarvan zet dit doorgeslagen stadsbestuur ze op hotel - dat druist manifest in tegen de wet. Op de koop toe gaat het hier dan nog eens om discriminatie ten nadele van daklozen met onze nationaliteit."

Vooral het prijskaartje doet Vlaams Belang duizelen. “1,2 miljoen voor 20 plaatsen", gaat Deckmyn verder. "Dat is maar liefst 60.000 euro per opvangplaats! Ik kan niet geloven dat dit de goedkoopste optie was, maar wat nog ongelofelijker is, is dat dit aspect niet eens het meest wraakroepende is aan heel de zaak."

Het Vlaams Belang laat weten een klacht in te dienen. "Wat Stad Gent plant is dus niet louter ongehoord en bijzonder duur, maar ook nog eens illegaal. En waarom ook een daklozenopvang enkel en alleen voor illegalen organiseren? Ik zit al tientallen jaren in de Gentse gemeenteraad en heb al heel wat gekkigheid gezien, maar dit slaat werkelijk alles."