KMI kondigt code geel af: Opgelet, er is zware regenval op komst

bron: KMI
door: PMN
Het KMI waarschuwt voor zware regenval in delen van land. Onder meer in Limburg wordt code geel afgekondigd. Daar kan tot 25 liter regen per vierkante meter vallen.

Zondagavond trekt een storing ons land binnen vanaf de Duitse grens. De neerslag breidt zich de volgende nacht uit in westelijke richting. Ook maandag blijft dezelfde storing actief in onze streken. In het oosten van het land kan er tijdens deze perioden veel neerslag vallen. Dat meldt het KMI.

Voor drie provincies geldt code geel. Tussen zondag 21 uur en maandag 21 uur kan in de provincie Limburg 25 liter regen per vierkante meter vallen en plaatselijk zelfs meer. Voor de provincie Luik geldt dezelfde voorspelling en voor de provincie Luxemburg verwacht het KMI 20 tot plaatselijk 25 liter per vierkante meter.

In de provincies Luik en Luxemburg kondigt het KMI zelfs code oranje af. Daar zal boven 500 meter sneeuw vallen die zal blijven liggen. Er wordt dan ook gewaarschuwd voor gladheid door de sneeuw. Na de middag zou de neerslag in de provincies Luik, Luxemburg en Namen overgaan in smeltende sneeuw.

Tags kmi regen