Albanese vrouw moet afschuwelijke dingen doen voor haar ex-partner: ‘Voldeed ze niet, kreeg ze van hem een pak slaag’

bron: ATV
door: PMN
De correctionele rechtbank van Antwerpen is niet mals geweest voor Valerjan D. Hij heeft een zware straf gekregen.

De feiten dateren van december 2017. De nu 27-jarige vrouw is afkomstig uit Albanië. Ze werd door haar ouders uitgehuwelijkt, tot twee keer toe zelfs. Ze werd in 2012 gekoppeld aan de beklaagde, die in Duitsland woonde. De man nam haar mee naar Italië. Daar moest ze van hem aan straatprostitutie doen voor 20 euro, terwijl de vrouw minstens 30 euro wilde. Ze moest al haar inkomsten aan hem afstaan, staat te lezen bij ATV. De man controleerde zelfs haar onderbroek.

De vrouw werd ook verplicht een bepaald bedrag per dag te verdienen. Lukte haar dat niet, kreeg ze van hem slaag. Na verloop van tijd bleek de vrouw ook nog eens zwanger te zijn. Ze werd terug naar België gestuurd om hier een abortus te laten uitvoeren, aangezien dat in ons land goedkoper zou zijn. Een week na de abortus moest ze alweer aan de slag, ondanks dat ze pijn en bloedingen had.

Daarna werkte ze ook nog in een club in Herentals. De Albanese vrouw slaagde er uiteindelijk in om te ontsnappen. Ze vroeg asiel aan in Zweden en Denemarken en belandde uiteindelijk via de immigratiedienst terug in België. 'De feiten zijn zeer ernstig. Beklaagde buitte zijn slachtoffer seksueel uit met het oog op geldgewin. Hij gebruikte daarbij geweld en bedreigingen en had geen enkel respect voor haar', klonk het in het vonnis. De man werd bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar en een geldboete van 6.000 euro omdat hij zijn verloofde in de prostitutie had gedwongen.