“Kris Peeters, je denkt dat je veilig bent met je lijfwacht, maar wacht maar! Zelfs als je in God gelooft, zal bidden niet helpen”

bron: De Morgen
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Europees parlementslid Kris Peeters en zijn familie krijgen politiebescherming. Peeters en zijn gezin krijgen doodsbedreigingen.

De krant ‘De Morgen’ merkt op dat de doodsbedreigingen allicht afkomstig zijn van een 31-jarige man uit Scherpenheuvel. De man is erg gekend in extreemrechtse milieus.

De man werd afgelopen weekend nog verhoord, maar ook weer vrijgelaten onder voorwaarden. Zo mag hij niet in de buurt van Kris Peeters of zijn familie komen.

Welke dreigementen de man precies uitte en wat de aanleiding was, wil het parket van Leuven niet kwijt. De dreigementen kwamen er wel via de sociale media.

Eén man die zich 'een fan van heavy metal en Standard de Liège' noemt, heeft Peeters al verschillende keren bedreigd op Twitter. “Je denkt dat je veilig bent met je lijfwacht, maar wacht maar. Als je in God gelooft, bid dan maar tot hem - ook al zal dat niets uithalen."