Gwendolyn Rutten neemt drastisch besluit over Bart De Wever: Ze zet er een punt achter

bron: De Morgen
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vandaag moet informateur Paul Magnette verslag uitbrengen bij koning Filip. Hij zal er om 14 uur langsgaan.

Iedereen verwacht dat de opdracht van informateur Paul Magnette voor de derde keer verlengd zal worden, zo staat te lezen in De Morgen. En er lijkt ook meer duidelijkheid te komen over die federale regering.

Zo heeft er het alle schijn van dat er nu volop ingezet wordt op paars-groen. "N-VA wil ook niet mee besturen", zei Bart Somers (Open VLD) gisteren al in VTM-Nieuws. Uitspraken die N-VA dan weer niet vond kunnen. . "Dit is onbegrijpelijk", zegt ondervoorzitter Lorin Parys. "Somers doet Magnette een cadeau", zegt hij. Parys pleit ervoor dat Open Vld en CD&V samen met N-VA één blok vormen. "Dat is de enige manier om paars-geel gedaan te krijgen", zegt hij. 

Al lijkt men bij Open VLD daar maar weinig of geen oor naar te hebben. Zo is ook de communicatie tussen voorzitters Gwendolyn Rutten en Bart De Wever volledig stilgevallen. Dat is al een kleine twee weken het geval. Tot voor dan hielden ze voortdurend discreet contact met elkaar over hun gesprekken met informateur Magnette. Het ziet er dus naar uit dat we op weg zijn naar paars-groen.