Filip en Mathilde doen opvallende bekentenis: “Iedereen zocht ons, maar we hadden ons verstopt”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Koning Filip en koningin Mathilde vieren binnenkort hun twintigste huwelijksverjaardag. Ze hebben een exclusief interview gegeven aan RTBF. Daarin blikken ze onder meer terug op de dagen voor de officiële voorstelling.

Koning Filip en koningin Mathilde trouwden op 4 december 1999 in Brussel. Mathilde was nog maar een kleine drie maanden voordien, op 13 september 1999, officieel voorgesteld als zijn bruid. Aan de officiële voorstelling op die maandag gingen dagenlange, hardnekkige geruchten vooraf.

Filip herinnert zich die periode nog levendig. “We verstopten ons. We wilden ons nog niet meteen tonen. Er was een datum vastgelegd (voor de voorstelling van zijn toen nog onbekende verloofde). Ze zochten ons, maar wij waren er niet. We hadden ons met z’n tweeën teruggetrokken op een plek.”

Mathilde vult aan met een anekdote: “De geruchten over mijn persoon begonnen vrijdag, drie dagen voordat ik officieel werd voorgesteld. Maar niemand had al een foto. Ik had het gevoel dat ik moest wegblijven van plaatsen waar ze me konden identificeren. U kent mijn liefde voor boeken? Ik trok me terug in een boekenwinkel. Terwijl ik daar op het radionieuws hoorde vertellen over een mogelijke verloving van prins Filip, was ik aan het lezen.”

“Er was enthousiasme, er waren hoge verwachtingen. De Belgische bevolking, ons land, heeft mijn verloofde warm verwelkomd. Dat heeft mij dichter bij de bevolking gebracht. Ik voelde verbondenheid, want ze hebben mijn verloofde zo’n beetje ontvangen als de hunne”, beweert Filip.