Prins Charles is woedend na zoveelste vernedering: “Dit is de druppel die de emmer doet overlopen”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De Britse prins Charles heeft er genoeg van dat zijn broer Andrew de koninklijke familie te schande maakt. De zoveelste pijnlijke beschuldiging doet bij Charles de emmer overlopen. Hij eist een crisisoverleg met zijn jongere broer. Dat meldt althans The Sunday Mirror op basis van bronnen.

Prins Andrew is volgens The Daily Mail betrokken bij een zaak van “verbijsterende belangenverstrengeling”. Tijdens een buitenlandse trip zou hij, in zijn hoedanigheid als handelsgezant, zijn eigen belang en dat van een bevriende zakenmagnaat behartigd hebben.

Voor prins Charles is het ‘de druppel die de emmer deed overlopen’. De prins van Wales wil zo snel mogelijk met de geplaagde Andrew om de tafel voor crisisoverleg rondom zijn jongere broer, meldt The Sunday Mirror. Charles wil dat Andrew open kaart speelt en hem alles vertelt over zijn banden met de inmiddels overleden miljardair Jeffrey Epstein.

Prins Andrew ligt onder vuur door zijn langdurige vriendschap met Epstein. Die werd eerder tot een gevangenisstraf veroordeeld wegens seksueel misbruik van minderjarige meisjes. Na een recent omstreden interview van prins Andrew met BBC Newsnight, over zijn banden met Epstein en beschuldigingen van seks met een minderjarig meisje, legde hij zijn openbare functies neer.