Feest voor Filip en Mathilde! Op deze manier viert ons vorstenpaar vandaag hun huwelijksverjaardag

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het is een heel speciale dag voor koning Filip en koningin Mathilde. Ons vorstenpaar viert vandaag hun huwelijksverjaardag met z'n twee (en hun twee honden).

Koning Filip en koningin Mathilde hebben hun agenda vrij gehouden om in intieme kring hun twintigste huwelijksverjaardag te vieren. Het vorstenpaar doet vandaag geen publieke optredens.

“De koning moet nog steeds beschikbaar blijven wegens de politieke actualiteit en kan dus geen grootse dingen organiseren”, klinkt het in zijn entourage. “Maar hij neemt wel de tijd met de koningin om hun porseleinen jubileum te vieren.”

Ter gelegenheid van dat jubileum publiceert het koninklijk paleis twee nieuwe foto’s van Filip en Mathilde, die twee weken geleden zijn genomen in de tuin van het kasteel van Laken. Op de achtergrond zien we de koninklijke serres. Hun vier kinderen zijn niet mee op de foto gegaan.

Wel in beeld, op de tweede foto, komen hun twee honden, waarvan de witte de oudste is. Jeep is een West Highland white terrier en was al geregeld te zien op tv-beelden en in fotosessies van het koninklijk gezin. De lichtbruine viervoeter is er later bijgekomen.