Frank Deboosere heeft geen goed nieuws voor de komende week: Dit weer kunnen we verwachten

bron: Radio 2
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vannacht worden de minima van 3 graden in Vlaanderen al snel bereikt. In de loop van de nacht wordt het warmer. Dat heeft alles te maken met de wolken die komen opzetten vanuit Frankrijk. In het tweede deel van de nacht kan het licht gaan regenen. Er breekt een lange wisselvallige periode aan. Dat vertelde Frank Deboosere vanochtend op Radio 2.

“Morgen gaan we richting 8 graden in het centrum van het land, in de provincie West-Vlaanderen zelfs 11 graden. Er staat een goed voelbare zuidwestenwind. Voor de middag krijgen we veel regen, na de middag wordt het in Vlaanderen droger met misschien her en der een opklaring. Met de winterse kou is het voorlopig gedaan. In de nacht van vrijdag op zaterdag komt er opnieuw een regenzone voorbij met rukwinden tot 60 of 65 kilometer per uur. In het tweede deel van de nacht wordt het opnieuw rustiger en droger.”

“Zaterdag wordt het rustig en droog. De zon komt er af en toe door. Er staat een stevige wind, en we krijgen 10 graden. Ook zondag halen we 10 of 11 graden, maar dan krijgen we een nieuwe lading regen over ons heen met veel wind.”

“Maandag staat er ook nog altijd veel wind, bij een graad of 9. Het wordt wisselvallig. Dinsdag wordt het waarschijnlijk even opnieuw wat rustiger, maar woensdag, donderdag en vrijdag wordt het opnieuw wisselvallig met veel wind. De temperaturen schommelen volgende week rond 8 à 9 graden.”