VTM

An Lemmens krijgt het moeilijk: “Mijn vader is heel ziek, en dit heb ik hem nog gezegd”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het was een opvallend openhartige An Lemmens die visite kreeg van Luk Alloo in het nieuwe seizoen van ‘Alloo bij’ donderdagavond. Doorgaans staat de presentatrice liever op de rem als het gaat over haar privéleven.

Bij een bezoek aan haar ouderlijk huis in Mol vertelde An Lemmens hoe ze als kind bij strenge ouders opgroeide in een gezin met vijf kinderen. “Wij zijn zeer streng opgevoed door onze vader. Ik heb het daar heel moeilijk mee gehad”, vertelt ze.

“Toen ik ouder werd en zelf een kind kreeg, kon ik het karakter van mijn ouders beter plaatsen. Ik snap nu dat ze wilden dat hun kinderen later hun plan zouden kunnen trekken. Ik weet dat ze het gedaan hebben omdat ze van hun kinderen hielden en dat maakt veel goed.”

Tegen haar vader heeft ze dat intussen ook kunnen uitspreken. “Mijn vader is heel ziek en daar heb ik het heel moeilijk mee. Maar ik vond dat ik het hem moest zeggen. Ik vind niet dat ik met spijt afscheid moet nemen”, zegt An, terwijl ze haar tranen wegslikt.

“Ik heb hem gezegd dat ik snap dat hij het beste voor ons wou en me geëxcuseerd dat het met mij niet altijd geklikt heeft, maar dat ik dankbaar ben dat hij dat allemaal voor mij gedaan heeft. Dat zeggen heeft veel deugd gedaan.”