Verschrikkelijk wat Lindsay, die op school in elkaar werd geslagen, heeft meegemaakt toen ze terugkeerde: “Ze is niet meer veilig”

bron: Gazet van Antwerpen
door: PMN
Afbeelding bron: ATV
Vrijdag 8 november werd een verschrikkelijke dag voor Lindsay Neeter. Op haar school in Merksplas werd ze door enkele leerlingen in elkaar geslagen.

Vorige week woensdag is Lindsay opnieuw een halve dag naar school gegaan. Ze had ook een brief opgesteld met eisen voor de school. Volgens haar vader Bart verliep de terugkeer niet zoals ze in gedachten had.

Lindsay zou door een zorgjuf op het secretariaat worden opgevangen en de leerkrachten zouden een voor een even bij haar langskomen. De zorgjuf zou voortdurend bij Lindsay blijven, maar op een bepaald ogenblik is die vertrokken en Lindsay bleef achter met een stagiaire”, vertelt de vader in Gazet van Antwerpen.

Lindsay heeft dan naar de mama gebeld om haar om 12u te komen halen. Toen bleek dat één van de vier meisjes die haar in elkaar hadden geslagen, aan de poort stond. Ze wilde Lindsay allicht intimideren.”

Eén van Lindsay haar eisen was dat er voor haar veiligheid gezorgd zou worden. “Jullie moeten mij kunnen garanderen dat ik veilig naar school kan gaan”, stond er onder meer in de brief.

Lindsay heeft besloten om van school te veranderen. In Merksem voelt ze zich niet meer veilig. “Ze is ook in behandeling bij een traumatoloog. Haar terugkeer vorige woensdag was bijzonder emotioneel, dat is begrijpelijk. Ze moet natuurlijk zelf beslissen wat er gaat gebeuren, maar ik weet dat haar huidige school bereid is stappen te zetten om haar terugkeer vlot te laten verlopen”, besluit haar coach Ellen Somers.