Ellende is nog niet voorbij voor kleindochter van Eddy Merckx: “Hopelijk lukt het want anders dreigt ze ook haar been te verliezen"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Instagram
Athina Merckx, de 14-jarige dochter van Axel en Jodi en kleindochter van Eddy, staat voor een lange en zware opdracht. Ze zal twee jaar lang chemotherapie moeten volgen tegen een agressieve maar gelukkig ook niet-kwaadaardige tumor in de knie.

De tumor bij Athina Merckx werd begin dit jaar ontdekt. Hij bleek zeer agressief te zijn maar niet kwaadaardig. Athina werd geopereerd, maar de tumor kwam terug.

“Het gezwel zat niet alleen in haar knie, maar ook rond de zenuwbanen en de slagader in haar been. Bleef hij groeien, dan zou Athina haar been kunnen verliezen”, legt papa Axel Merckx uit in Het Laatste Nieuws. 

“Sinds de operatie zijn we elke drie maanden op controle geweest en nu wees de MRI-scan uit dat er toch iets was achtergebleven bij de operatie en dat de tumor opnieuw aan het groeien was."

"Toen we eerder dit jaar de eerste diagnose kregen, klonk het dat ze kanker had en haar been zou verliezen. Dat was een harde klap. Uiteindelijk bleek het een niet-levensbedreigende tumor, waar ze kan tegen vechten. De kans op een volledige genezing is groot. Ze staat er zelf ook heel positief tegenover - ze is niet het type dat snel de moed verliest. Soms denk ik dat wij het er moeilijker mee hebben dan zij, en dan is zij degene die ons weer opmontert."