Frank Deboosere heeft geen goed nieuws voor het weekend: "Maar dit staat ons volgende week te wachten"

bron: Radio 2
door: Redactie
Vannacht gaat het stevig regenen. Vooral na middernacht krijgen we felle buien, lokaal eventueel met een donderslag erbij. In Hoog-België valt er smeltende sneeuw of sneeuw, in Vlaanderen doodgewone regen. Het gaat hard waaien, met rukwinden tot 75 kilometer per uur. Frank Deboosere heeft slecht nieuws voor het weekend, maar voor volgende week is er beterschap op komst.

“Vrijdag wordt het erg wisselvallig. Vooral in Vlaanderen en het oosten van het land vallen er stevige buien. De temperatuur stijgt tot 7 graden, dat is iets zachter dan gemiddeld. In de loop van de dag wordt het in het westen droger, met extra opklaringen. De wind is ook weer van de partij, met rukwinden van 60 tot 70 kilometer per uur. In de nacht van vrijdag op zaterdag passeert er een regenzone met vooral in het zuiden van het land mogelijk vrij veel wind."

“Zaterdag krijgen we kwakkelweer met opklaringen, maar toch ook nog een paar buien. Er staat opnieuw veel wind, en de temperaturen halen al 8 graden. Ook zondag en maandag zullen er regenzones passeren. Er komt geleidelijk aan minder wind, en met 8 of 9 graden blijft het aan de zachte kant.”

“Daarna wordt het droger, zachter en rustiger. Het zal niet meer zo hard waaien, goed nieuws dus voor De Warmste Week. Dinsdag krijgen we 12 graden, woensdag en donderdag toch nog altijd 9 of 10 graden.”