Louis Tobback haalt fel uit: "De Wever zal dat toch eerst uit zijn bakkes moeten halen en de mongolen zijn ook al daar"

bron: Humo
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Louis Tobback haalt fel uit naar N-VA-voorzitter Bart De Wever. De SP.A'er hekelt De Wever na zijn uitspraken over een mogelijke paars-groene regering.

Bart De Wever zei dat er veel Vlaamse tandpasta nodig zal zijn om de rood-groene pap van Paul Magnette (PS) weg te poetsen. "Het is een mooi beeld van De Wever", erkent Louis Tobback in Humo.

"Maar voor wij weer ernstig met hem kunnen spreken, moet hij die smerige bruinzwarte bonen uit zijn bakkes halen. Hij heeft twee maanden lang met het Vlaams Blok (Tobback gebruikt voortdurend de oude naam van Vlaams Belang) gepraat."

"Hij heeft dat waarschijnlijk niet gedaan met volle goesting, alleen maar om bepaalde mensen in zijn partij te kalmeren. Maa in zijn winkel zijn er een hoop mensen ervan overtuigd geraakt dat ze bij nieuwe verkiezingen een meerderheid zullen halen met het Vlaams Belang."

"De Wever heeft gezegd dat er een Chinese muur is tussen zijn partij en het Vlaams Blok staat, maar zijn muur brokkelt af en de mongolen staan voor de poort. Dat is één van de redenen waarom hij amper nog kan bewegen. De MR kon de N-VA niet volgen op migratie, laat staan de PS. Hij zal daarover nooit een compromis kunnen maken waarmee hij het Vlaams Blok en de Franckensteins van zijn eigen partij van zijn lijf kan houden."