Politie zet speciaal tuig in tegen strijd met illegaal vuurwerk

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De politie van de Limburgse politiezone Carma gaat tijdens de eindejaarsperiode drones inzetten om illegaal afgestoken vuurwerk op te sporen. Dat is bekendgemaakt tijdens de voorstelling van drie nieuwe politiedrones.

Het is het droneteam van politie Carma dat tijdens de eindejaarsdagen vanuit de lucht gaat controleren of er gebruik gemaakt wordt van vuurwerk op momenten dat het niet toegelaten is. “We focussen vooral op het gebruik van bommetjes en klein vuurwerk dat lawaaihinder veroorzaakt en bij omwonenden en dieren voor onrust zorgt”, klinkt het bij de initiatiefnemers in Het Belang Van Limburg.

“Elk jaar raken door het gebruik van die knallers immers dieren gewond of vermist.” Vorig jaar hield de politie met quads verscherpt toezicht op gebruik van vuurwerk en andere knallers. “Dat had niet zoveel succes”, klinkt het. “We verwachten nu ook niet meteen dat we met die drones iedereen gaan vinden die de regelgeving overtreedt. Het grondgebied van de zone is heel groot en de pakkans klein".

"De politie zal vooral actief zijn in zones waar klachten vandaan komen. We hebben niet meteen een streefdoel voor ogen maar geven nu vooral het signaal dat we nauwgezet toezien op het gebruik van vuurwerk.”