In 2020 wordt het alweer duurder: Voor al deze zaken zal je meer betalen

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Over enkele dagen luiden we het nieuwe jaar in en dat zal gepaard gaan met heel wat prijsverhogingen. Voor verscheidene zaken zal je in 2020 dieper in je geldbuidel moeten tasten.

Pintje bier
Om te beginnen zal je meer moeten betalen voor je pintje. Bierbrouwerijen Alken-Maes en AB InBev verhogen hun prijzen, zowel in de supermarkt als in de horeca. Een glas bier zou 2 eurocent meer kosten, maar wellicht zal de prijs van je pintje in je stamkroeg met meer dan 2 cent stijgen.

Postzegels
Een brief versturen zal je ook meer geld kosten. Bpost zal zijn prijzen fors verhogen. Zo stijgt de prijs van een vel van 10 prior-postzegels tot 11,8 euro. 

Dienstencheques
Wie met dienstencheques werkt, zal in 2020 meer uit eigen buidel moeten betalen. De dienstencheques zullen immers niet meer voor 30 procent fiscaal aftrekbaar zijn, maar nog slechts 20 procent. Dit komt neer op een prijsverhoging van 0,9 euro per dienstencheque.

Benzine en diesel
Als gevolg van een Europese richtlijn zal het aandeel biobrandstof in diesel en benzine verhogen. Concreet dit resulteren in een prijsstijging van 2 eurocent per liter.

Proximus
Klanten van Proximus zullen het bedrag op hun factuur zien stijgen. Vanaf 1 januari trekt Proximus de prijs op van heel wat packs. Die prijsverhoging bedraagt meestal 1 tot 1,5 euro.

Banken
Meerdere banken verhogen met ingang van het nieuwe jaar de prijs van bepaalde diensten.