Opnieuw een slagveld: Dit is de trieste balans van oudejaarsnacht in Brussel en Antwerpen

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Oudejaarsnacht is, net zoals vorig jaar, in Brussel en in Antwerpen uitgedraaid op een slagveld. De politie moest tientallen amokmakers arresteren.

In Brussel heeft de politie meer dan 200 personen gearresteerd. Het liep er op verschillende plaatsen helemaal fout. Zo werden een 15-tal auto's in brand gestoken en ook één scooter, die beelden zie je hieronder. 

Daarnaast raakte ook iemand levensgevaarlijk gewond. Rond 2 uur werd iemand met een mes neergestoken in het metrostation Beekkant. Verder waren er nog verschillende meldingen van vandalisme in de hoofdstad.

Ook in Antwerpen hadden de hulpdiensten de handen vol, al bleef het daar een pak rustiger dan in Brussel. In Antwerpen ging het meer om problemen met vuurwerk en brandstichting in vuilbakken, al stond ook hier de politie met overvalwagens paraat.

De Antwerpse brandweer berichtte dat al hun autopompen op een bepaald moment op de baan waren, voornamelijk voor kleine brandjes in vuilbakken en voor een verdwaalde vuurpijl die brand aan een woning veroorzaakte.