Yves Leterme kan het niet begrijpen: “Heel vreemd wat koning Filip dat beslist heeft over Bart De Wever”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Yves Leterme (CD&V) uit zijn bedenkingen bij de huidige stand van zaken. Hij vindt dat koning Filip op dit maar weinig respect toont voor het partijpolitieke landschap.

Op 13 januari moeten informateurs Bouchez en Coens verslag uitbrengen bij de koning. “Daarna moet Bart De Wever (N-VA) zijn kans krijgen”, is Yves Leterme duidelijk in Het Nieuwsblad.

“Dat lijkt me essentieel. De voorzitter van de grootste Franstalige partij heeft al een kans gehad. Ik zie echt niet in waarom de voorzitter van de grootste Vlaamse partij niet dezelfde faire kans zou krijgen? Men moet De Wever het bewijs laten leveren dat het niet lukt met hem of N-VA erbij. Of net wel. Laat ons gewoon hopen dat ze tot een samenwerking komen.”

"Het is net of De Wever geen leiderschap wil tonen"

“Natuurlijk moet hij evenveel tijd krijgen als de anderen. Wat is dat nu? Je moet toch een beetje respect hebben voor het partijpolitieke landschap? De koning heeft het tot nu goed gedaan maar het blijft wel heel eigenaardig dat hij De Wever nog steeds geen kans gegeven heeft.”

“Als De Wever geen kans krijgt, zal hij dat altijd blijven herhalen. Op den duur zou je je nog beginnen afvragen of hij echt wel leiderschap wil tonen? Hij is de voorzitter van de grootste partij, maar wil precies niet besturen. Wil hij die verantwoordelijkheid of vlucht hij weg naar het stadhuis in Antwerpen?"