Yves Leterme boos: “Het stoort mij wat de Franstaligen en Paul Magnette doen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Yves Leterme kijkt met lede ogen toe hoe men er maar niet in slaagt om een nieuwe federale regering op de been te brengen. Er zijn enkele dingen die de CD&V’er dwarsliggen.

Zo is Yves Leterme niet te spreken over Paul Magnette (PS). “De vanzelfsprekendheid waarmee een intelligent man als hem een reeks extra uitgaven voorstelde zonder voor nieuwe inkomsten te zorgen, stoorde mij”, legt Leterme uit in Knack.

“De toestand van de Belgische begroting en onze schuld is en blijft barslecht. De kans om in 2020 nog een stevige begroting te hebben is nu al verkeken. Dat wordt dus 2021, op zijn best.”

“Wat ik ook niet kan appreciëren is dat de Franstaligen kort na de verkiezingen kwamen pleiten om zonder N-VA in een regering te stappen. Dan wil je toch niet erkennen wat er in Vlaanderen leeft?”

“Vandaar ook mijn pleidooi om N-VA-voorzitter Bart De Wever aan zet te brengen. Met veertien procent van de Vlaamse stemmen moet mijn partij niet opnieuw de roeping hebben om het land te willen redden. De anderen hoeven er ook niet op te rekenen dat de christendemocraten deze crisis zouden oplossen. De CD&V heeft daartoe de kracht niet, en ook niet het mandaat."