Politie schiet op bejaarde man in Kortenberg

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
In Kortenberg is er een schietincident ontstaan met de politie. Dat gebeurde zaterdagavond.

De politiezone HerKo (Herent en Kortenberg) voerde zaterdagavond op de Leuvensesteenweg in de Vlaams-Brabantse gemeente Kortenberg alcoholcontroles uit. Even voor 0.30 uur naderde een automobilist de controlepost.

“Hij weigerde om vaart te verminderen”, legt Sarah Callewaert, woordvoerster van het Leuvense parket uit aan Belga. "De aanstormende chauffeur reageerde niet op waarschuwingen en reed in op de politie. Een agent moest opzij springen en trok zijn wapen."

De agent loste een schot en raakte de bestuurder in het been. “Het gaat om een 76-jarige man, die niet in levensgevaar verkeert. Als verklaring voor zijn onoplettenheid stelde hij dat hij de waarschuwingen niet had gezien. Zijn rijbewijs werd ter plaatse voor vijftien dagen ingetrokken. Er volgt een onderzoek naar zijn rijgeschiktheid."

De man ligt nog steeds in het ziekenhuis. Hij had niet gedronken. Er is ook een onderzoek gestart naar de agent die het schot loste. Dat moet uitmaken of de agent uit wettige zelfverdediging heeft gehandeld. Hij is niet op non-actief gezet.