Conner Rousseau haalt zeer fel uit: "Ik moet ervan kotsen als ik zie wat jullie bij die migranten doen"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Gisteren kwamen er migranten voor onze kust in de problemen. Ze wilden met een bootje de zee oversteken om zo in het Verenigd Koninkrijk te raken.

“Migratie gaat niet over politiek, maar wel over menselijkheid. Als ik de reacties zie op de sociale media over de migranten die in de problemen kwamen bij ons op zee, dat is om te kotsen. Mijn maag keert om want mijn Vlaams boerenverstand dat niet kan begrijpen, laat staan dat je zo’n dingen post in je eigen naam", reageert Conner Rousseau bij 'De Afspraak'.

“Ik wil niemand met de vinger wijzen. Wat die mensen doen is zeer gevaarlijk. Aan welke samenleving willen we bouwen? Eén die gezaaid wordt door haat of één waar mensen zich kunnen ontplooien over grenzen heen? Hoe mensen reageren op die migranten, dat kan en mag je nooit goedkeuren. Dit gaat over onschuldige kinderen en ouders.”

"Wat heeft dat kind van 8 jaar dat op zee dreigt te verdrinken jullie misdaan?"

“Maar wat is de voedingsbodem? Ik wil niet geloven dat het stuk voor stuk slechte mensen zijn die dit doen? Mensen die zo’n dingen posten zijn niet allemaal racisten, dat wil ik ook gewoon niet geloven. We zijn die mensen al veel vroeger verloren."

"Ze krijgen op bepaalde noden geen antwoorden. Mensen met een kind met een handicap moeten heel lang wachten op hulp. Mensen die lange tijd hard gewerkt hebben, komen niet meer rond met hun pensioen. Het gaat om zaken in de samenleving die niet de juiste kant uitgaan. Maar wat heeft een kind van acht jaar dat op een strand kan verdrinken jullie eigenlijk misdaan?”