Frank Deboosere kondigt erg drastische weersverandering aan: “Dan zou het wel eens heftig kunnen worden”

bron: Radio 2
door: Redactie
Vannacht ontstaat alweer nevel of mist. Het wordt iets minder koud dan de voorbije dagen. De minima blijven in Vlaanderen positief: 1 tot 4 graden. Er is opnieuw weinig tot geen wind. Weerman Frank Deboosere ziet een drastische verandering verschijnen op de weerkaarten.

"Donderdag komen na het ochtendgrijs vanuit het zuiden opnieuw wat opklaringen. Of deze opklaringen West- en Oost-Vlaanderen en Antwerpen zullen bereiken, is twijfelachtig. Daar blijft het opnieuw grotendeels grijs. De temperaturen gaan van 3 tot 7 graden. In de nacht van donderdag op vrijdag zijn er opnieuw even wat meer opklaringen. Dan gaat het opnieuw vriezen: van -1 tot -6 graden in de Hoge Venen."

“Vrijdag start de dag alweer grijs. Daarna kan de zon erdoor komen, maar dit opnieuw vooral in het zuiden en het centrum van het land. In het noorden blijft het waarschijnlijk opnieuw grijs, en dit bij zo’n 6 graden.”

“Zaterdag wordt alweer een rustige dag. We krijgen dan een graad of 8. Maar dan verandert het. Vanaf zondag komen we onder de invloed van een Atlantische depressie met de bijhorende storingen. In het westen gaat het in de loop van zondag regenen. Het gaat opnieuw harder waaien. We halen zondag al 7 tot 9 graden.”

“Maandag gaan we in Vlaanderen naar maxima van 10 tot 13 graden. Het gaat eerst regenen, daarna volgt wisselvalligheid. Dinsdag wordt even een wat frissere dag, met zo’n 6 graden. Maar er is opnieuw erg veel wind. Ook woensdag verwachten we veel wind. We krijgen dan temperaturen van 10 graden of iets meer. Het worden echt wisselvallige herfstdagen. Vooral dinsdag en woensdag zou de wind wel eens heel strak kunnen waaien. De winterprik is volgende week in elk geval voltooid verleden tijd.”