Verandering vanaf 1 februari: Dit gaat dan duurder worden

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Op 1 februari wordt reizen met het openbaar vervoer duurder. Zowel de trein nemen als de bus nemen, gaat vanaf dan gemiddeld meer kosten.

Bij de NMBS gaat de prijs van de standaard- en weekendbiljetten met 1,53% omhoog. Ook wie een abonnement heeft, gaat meer moeten betalen. Daarvan stijgen de prijzen met 2,87%. Ook de Key Card (+30 cent per traject) en het seniorenbiljet (plus 20 cent per traject) worden duurder.

Senioren zullen hun biljet voortaan ook alle weekends van de zomervakantie kunnen gebruiken. Voor jongeren verandert er niets aan de prijzen van de Go Pass-formules en aan de Rail Pass verandert er eveneens niets.

De Lijn

Ook De Lijn gaat haar tarieven aanpassen. Wie per sms betaalt, zal dat niet langer aan 2,25 euro, maar aan 2,65 euro moeten doen. Wie gebruik maakt van de app op een smartphone, is goedkoper af: dan betaal je onveranderd 1,80 euro.

Een groepsticket (voor tien personen of meer) wordt duurder, van 1,30 euro naar 1,60 euro per rit. De prijs van een dagpas stijgt tot 7,50 euro.

Een Omnipas wordt 10 euro duurder en gaat 329 euro per jaar kosten. 65-plussers zien hun abonnement slechts een euro duurder worden; 55 euro in plaats van 54 euro.