Seriemoordenaars aan het werk bij Brusselse daklozen: ‘Skelet gevonden, lichaam naast het spoor en daar blijft het niet bij’

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het parket onderzoekt een heftige zaak die zich afspeelt onder de Brusselse daklozen. Daar zouden twee seriemoordenaars aan het werk zijn.

Twee daklozen worden ervan verdacht vier andere daklozen om het leven gebracht te hebben. De twee werden opgepakt in mei en september 2019, dat meldt Bruzz. Ze worden beschuldigd van doodslag.

Op vrijdag 10 augustus 2018 werd het eerste lichaam ontdekt in het natuurreservaat van het Moeraske in Evere. Het ging om een vijftiger. Op 13 november 2018 werd er een schedel gevonden op een terrein aan de Ernest Solvaylaan in Terhulpen, kort daarna ook een skelet. In november 2018 vond de veiligheidsdienst van de Belgische spoorwegen, Securail, een derde lichaam naast het spoor, in de buurt van het Brusselse Noordstation.

En dat was nog niet alles. Op woensdag 6 februari 2019 merkten arbeiders die aan het werk waren aan het spoor in Terhulpen het lichaam op van een man in een technisch lokaal onder een perron van het station Terhulpen.

Het lijkt erop dat de vier feiten van doodslag gepleegd zijn door dezelfde twee verdachten. Om die reden zijn de twee Brusselse dossiers overgemaakt aan de onderzoeksrechter van Waals-Brabant, die nu het gehele onderzoek overziet", zegt de woordvoerder van het parket van Waals-Brabant.