Albert Heijn haalt deze producten meteen uit de rekken: “Breng het terug naar de winkel”

door: PMN
Supermarktketen Albert Heijn haalt verschillende producten uit de rekken. Het doet dat in overleg met met het federaal voedselagentschap (FAVV).

Bij Albert Heijn haalt men de Dorito Nacho Cheese (185 gram) uit de rekken. Het product bevat het allergeen soja bevat, hoewel dat niet vermeld staat in de ingrediëntenlijst. Mensen die de Doritos al gekocht hebben en die allergisch of intolerant zijn voor soja, krijgen de raad om het product niet te consumeren en het terug te brengen naar het verkooppunt.

De Dorito Nacho Cheese werd enkel in België verkocht, verduidelijkt Het Nieuwsblad. 'De supermarktketen roept ook vitello tonnato van het merk Ladessa en AH Nacho chips naturel 200 gram terug. De verse kant-en-klaarmaaltijd vitello tonnato (lotcode F210, houdbaarheidsdatum 06/02/2020) bevat onbedoeld vis en sulfiet, hetgeen niet vermeld staat in de ingrediëntenlijst. Albert Heijn vraagt haar klanten die allergisch of intolerant zijn voor vis en/of sulfiet om dit product niet te consumeren en het terug te brengen naar het verkooppunt.'

En ook de AH Nacho chips naturel 200 gram is uit de rekken gehaald. Die bevat bevat melk (lactose), hetgeen niet vermeld staat in de ingrediëntenlijst. Albert Heijn vraagt haar klanten die allergisch of intolerant zijn voor melk (lactose) om dit product niet te consumeren en het terug te brengen naar het verkooppunt.

Wie meer informatie wil, kan contact opnemen via het nummer: 0800 777 05 of via www.ah.be