Moet Club Brugge bibberen? Essevee wil met joker naar de bekerfinale

door: BVDO
Zulte Waregem behaalde een mooie 1-1-uitgangspositie tegen Club Brugge in de Beker van België. Morgen staat de terugmatch op de agenda en Francky Dury wil diep in de buidel tasten om zijn joker toch te gebruiken.

Die joker heet Jelle Vossen.  Vorige week maakte hij de overstap naar Zulte Waregem, … van bij Club Brugge.  De overeenkomst vermeldde duidelijk dat Vossen tegen Club Brugge niet mag spelen, tenzij Essevee genoeg geld op tafel legt.

“Misschien gaan we dat wel doen”, zegt coach Francky Dury. “We willen tonen: met ons moet je rekening houden.  Of hij in de selectie zit? Dat kan. Het zou toch de bedoeling moeten zijn dat we voor zulke gevallen een spaarpotje hebben.”

“Het zou een signaal zijn”, zegt Dury. “Je voelt aan alles dat ploegen als Club Brugge steeds groter en sterker worden, ook op vlak van financiële middelen. We willen tonen: wij zijn Zulte Waregem, hé. Met ons moet je rekening houden.”

“Dat klopt helemaal niet”, ontkent bestuurder Eddy Cordier van Zulte Waregem. “Er zijn afspraken gemaakt, zowel met Jelle als met Club Brugge. Het is dankzij Club Brugge dat wij hem konden halen. Afspraken zijn afspraken en die respecteren wij. De rest is allemaal quatsch.”