Nieuwe kandidaat-voorzitter Open Vld is hard: “Partij mist realisme en betrokkenheid”

door: Redactie
Afbeelding bron: Stefaan Nuytten
Ondernemer Stefaan Nuytten is de vierde kandidaat om Gwendolyn Rutten op te volgen als partijvoorzitter van Open Vld. Hij is vooral bekend van zijn Neutelied en Neutebier, gelanceerd met de slogan “Nie neuten”.

Nuytten is een boekhouder en fiscalist uit Koksijde. Hij is er lid van het partijbestuur, net zoals in de Westhoek en de nationale partijraad. Ondanks zijn Neutelied en Neutebier kon hij twee jaar geleden geen plaats in de gemeenteraad veroveren.

En dus mikt Nuytten deze keer gewoon nog hoger. “Als geboren en getogen liberaal wil ik niet met lede ogen blijven toezien hoe onze partij steeds maar verder wegzakt”, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. “Open Vld mist realisme en betrokkenheid. Daarop wil ik als kandidaat-voorzitter volop inzetten.”

Eenvoudiger belastingregime

Nuytten wil meer betrokkenheid van de achterban en een grotere zeggenschap voor de experts in zijn partij. Hij geeft zelf graag het goede voorbeeld. “Ik pleit als fiscalist voor een eenvoudiger belastingregime. Wie kan nog zelf zijn belastingbrief invullen? Het is allemaal veel te complex geworden en dat kan anders.”

De naar eigen zeggen “nobele onbekende” neemt het alvast op tegen Bart Tommelein, Els Ampe en Egbert Lachaert.