“Twintig jaar lang in eigen huis niet van Club Brugge verloren”

door: BVDO
Olivier Deschacht is met Zulte Waregem helemaal klaar voor de terugmatch van de halve finale in de Beker van België. Bij Het Nieuwsblad spreekt hij straffe taal over de opportuniteiten van Zulte Waregem.

Play-off 1 halen of de bekerfinale spelen? “De bekerfinale! Omdat het mijn laatste kan zijn. Ik heb het tweemaal mogen meemaken om een finale te spelen en dat zijn dingen die je nooit vergeet. Dat komt op je palmares, dus dat is onbetaalbaar. Over twintig jaar word je daar nog altijd over aangesproken. Terwijl het al dan niet halen van play-off 1: geen kat die zich dat over een aantal jaar nog herinnert.”

Tactisch ligt het plannetje op tafel, al rekent Dury ook op de twaalfde man. “Ik kan enkel zeggen dat we daarnet een uur in de theoriezaal gezeten hebben, ja. Meer tactische zaken ga ik niet prijsgeven. Ik onthou vooral dat we positief gevoetbald hebben in de heenwedstrijd. We hebben ons zeker niet ingegraven. We stonden hoog en probeerden kansen te creëren. Om maar te zeggen: de aanvallers van Club Brugge stonden meer dan tien keer buitenspel in die match. Als je jezelf ingraaft en op de eigen zestien gaat staan, kan dat niet.”

En al het boegeroep aan het adres van Deschacht? “Ik ben kampioen gespeeld op het veld van Club Brugge met Anderlecht en twintig jaar lang verloor ik in het Astridpark geen enkele wedstrijd tegen Club: dan is het normaal dat ze mij een beetje viseren zeker? Ik kan enkel zeggen dat het mij nog meer motiveert.”