Dit is niet fraai! Weet jij wat er met je lichaam gebeurt als je fastfood eet?

door: MRO
Afbeelding bron: Pixabay
Fastfood is geen goed idee. Het heeft onmiddellijke effecten op uw lichaam die echt niet gezond zijn. Susie Burrell, een diëtiste, omschrijft op haar blog wat er precies gebeurt wanneer je fastfood eet.

Je maag en je hersenen worden overbelast met vet, calorieën, koolhydraten en suikers. Hierdoor treedt het effect op dat gepaard gaat met het verlangen van meer en meer van deze voedingsmiddelen.

Dit betekent dat, ook al heb je in minder dan 10 minuten 1000 calorieën binnen, het lichaam er snel opnieuw naar hunkert. In het echte leven betekent dit dat je je waarschijnlijk sneller weer hongerig zult voelen, en zelfs meer en meer van dit vette, suikerrijke voedsel zult verlangen, klinkt het op de blog van Susie Burrell.

Vervolgens is het extreem hoge zoutgehalte van de gemiddelde pizza, hamburger, noedels en gebakken kippenmaaltijden voldoende om de gezondste slagaders onder druk te zetten. Er wordt een belangrijke verandering in de elasticiteit van de bloedvaten waargenomen binnen enkele uren na het eten van een fastfoodmaaltijd. Er treedt ook een verandering op in de bloeddruk. Dit zijn belangrijke elementen die onze algehele gezondheid van het hart en het risico op een beroerte bepalen.

Het lichaam moet zich ontdoen van het hoge zoutgehalte en daardoor kan u zich een uur of twee na het eten van fastfood moe, opgeblazen en lusteloos voelen.Ons hart moet ook harder moeten werken, wat het lichaam in het algemeen meer onder druk zet. 

Tags fastfood