TV-rechten blijven voor ophef zorgen: “Ze moeten ons behandelen als een topclub”

door: BVDO
AA Gent en Royal Antwerp FC stappen niet mee in de verkoop van de mediarechten van de Jupiler Pro League.  Voorzitter Paul Gheysens legt aan Het Nieuwsblad uit waarom.

Of de beslissing al definitief is, valt zeer te betwijfelen.  Wellicht kan er nog een oplossing uit de bus komen.  Bij Antwerpen zijn ze niet overtuigd van de toegepaste verdeelsleutel bij de verkoop van de tv-rechten aan Eleven Sports.

De G5 krijgen 80 procent van alles wat boven de 80 miljoen euro geboden werd.  De Great Old is al twee jaar topclub in de Jupiler Pro League, maar krijgt nog altijd maar de behandeling volgens de K11.

“Wat de gevolgen zijn, daar ga ik niet op in – ik ken de finesses nog niet. Maar het kan niet zijn dat ze ons behandelen als een kleine club”, zegt Gheysens. “Wij zijn gewapend om van belang te zijn in de competitie. Club Brugge staat momenteel verder, maar wij moeten niet onderdoen voor de andere topclubs. We trekken evenveel kijkers, dus moeten ze ons ook behandelen als een topclub.”

Ook AA Gent stapte niet in de regeling, omdat ze het niets eens zijn om alles te verkopen aan Eleven Sports.  Een reactie van de Buffalo’s is er nog niet.