Vlaams Belang woedend om komst van Islamitisch cultureel centrum in Denderleeuw: “Gaat al deze problemen in de hand werken”

door: PMN
Afbeelding bron: TV-Oost
In Denderleeuw zijn er plannen voor een nieuw Islamitisch cultureel centrum in de stationsbuurt. Een vzw heeft daar grote plannen.

De VZW wil een nieuw cultureel centrum bouwen, met leslokalen, een multifunctionele ruimte en een cafetaria. Het centrum wil dus meer zijn dan alleen maar een moskee.

De komst van het centrum stuit in Denderleeuw op fel verzet van het Vlaams Belang, dat daar de grootste partij is. De partij riep iedereen om een bezwaarschrift in te dienen, wat ook gebeurde. In totaal verzamelde de partij zo'n 1000 bezwaarschriften.

Vanavond zullen partijleden van het Vlaams Belang de bezwaarschriften overhandigen aan het gemeentebestuur. “De gemeente gaf een negatief advies over de locatie, maar er zou een negatief advies moeten komen omwille van de komst van een Islamitisch cultuurcentrum”, merkt Kristof Slagmulder van Vlaams Belang op bij TV-Oost. “Dit hoort niet thuis in Denderleeuw en dat is ook waar de inwoners om vragen.”

“De mensen in Denderleeuw ondervinden momenteel al genoeg problemen op vlak van migratie en integratie. De komst van zo’n centrum zou de problemen en de verfransing alleen meer verder in de hand werken."