Sabine Hagedoren kondigt zeer warm weer aan voor de tijd van het jaar: “Dan wordt het 16 graden”

door: Redactie
Afbeelding bron: VRT
Vanavond krijgen we mogelijk nog een paar buien. Daarna wordt het droger vanaf het westen. Vannacht wordt het dus droog, met soms brede opklaringen, maar eventueel nog een bui in Hoog-België. Het wordt vannacht 1 tot 6 graden. Zondag kunnen we ons verwachten aan zeer hoge temperaturen voor de tijd van het jaar. Dat vertelde Sabine Hagedoren donderdag op Radio 2.

“Vrijdag wordt het 4 tot 11 graden. Er is veel bewolking, maar het blijft droog. In het weekend gaan we onze paraplu mogen bovenhalen. Zaterdag zijn er in het oosten nog lange tijd opklaringen. In het westen wordt het al snel grijs, en na de middag kan het aan zee al beginnen te regenen. We krijgen 13 graden. De wind zal zaterdag eerst matig waaien, maar later toenemen in kracht. We krijgen dan opnieuw rukwinden tot 70 kilometer per uur.”

“Zondag wordt de meest onstuimige dag van het weekend, met veel bewolking, soms regen en tussendoor ook droge periodes. Na de middag en ’s avonds gaat een actieve storing over het land trekken met regen. De wind is kracht, met soms rukwinden rond 80 of 90 kilometer per uur. We krijgen niet meer die felle windstoten van vorig weekend, maar we gaan de wind toch zeker goed voelen. We krijgen temperaturen tot 15 of 16 graden, het wordt dus zéér zacht.”

“Begin volgende week wordt het minder zacht. Maandag krijgen we nog 10 graden, woensdag 7. Vooral dinsdag en woensdag wordt het wisselvallig en krijgen we af en toe buien.”