Maakt PS België onbestuurbaar? "Mensen zijn dit beu en ik eigenlijk ook"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
PS-voorzitter Paul Magnette maakte duidelijk dat hij géén regering zal vormen met N-VA. Hiermee blaast hij alle hoop op een paars-gele coalitie op. Partijvoorzitters Joachim Coens (CD&V) en Conner Rousseau (Sp.a) kunnen de uitspraken van Magnette niet smaken.

De kans dat koninklijk opdrachthouder Koen Geens nu nog resultaten kan voorleggen aan koning Filip is nihil. Op het paleis zit men met de handen in het haar, Paul Magnette laat weinig andere opties open dan nieuwe verkiezingen.

Mensen verwachten oplossingen van de politiek

CD&V-voorzitter Joachim Coens betreurt de uitspraken van Magnette. "Er zijn verkiezingen geweest, mensen verwachten terecht oplossingen van de politiek. Ondanks dat het vandaag Valentijn is, gaat het niet over liefde in de politiek. Het gaat over meerderheden, de kaarten liggen zoals ze liggen. In het belang van het land best kaarten respecteren."

Sp.a-voorzitter Conner Rousseau brengt eenzelfde boodschap en voegt eraan toe dat hij deze situatie stilaan beu wordt. "Ik vind dat iedereen goed met elkaar moet kunnen praten. Ik hoor ze heel graag bezig over wat er wel lukt en niet over wat niet lukt. De mensen zijn dit beu en ik ben het eigenlijk zelf ook een beetje beu."