"Als ik er niet meer in geloof, moet niemand dat nog doen"

door: BVDO
Zulte Waregem liet een unieke kans liggen om zichzelf aan Play-Off 1 te helpen. De 1-2-nederlaag tegen Moeskroen kwam hard aan. Niet alleen bij de spelers en supporters, maar ook bij trainer Francky Dury.

Play-Off 1 lijkt nu wel heel ver af voor Essevee. De ontgoocheling bij de entourage van Zulte Waregem was ontzettend groot na de nederlaag tegen Moeskroen. "Als ik er niet meer in geloof, mag iedereen er niet meer in geloven", vertelde Francky Dury achteraf bij Het Nieuwsblad. "Maar we moeten wel winnen."

Essevee scoorde de 1-0, maar die werd afgekeurd door voorafgaand buitenspel van Larin.  Probleempje, de VAR was nog niet opgewarmd en kon geen lijn trekken. "Niet over discussiëren", zei Dury. "Moeskroen won verdiend. We moeten ons groot tonen in het verlies."

Vooral op het middenveld was het afzien voor de West-Vlamingen. "Onze opbouw was te traag en we konden niet versnellen in de zone van de waarheid. Zonder Seck, Marcq en Pletinckx hebben we te weinig balans in ons team. Maar het kan allemaal snel keren. Ik ben nog niet zo zeker dat Play-Off 1 weg is..."