Bart De Wever waarschuwt voor Vlaams Belang: "Krijg je dit en dat is niet verstandig"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Bart De Wever (N-VA) gelooft al een tijdje niet meer in België. Hij wil het land grondig hervormen, alleen is men daar in Wallonië niet zo zeker van dat dit de juiste oplossing is.

Bart De Wever onderhandelde verschillende keren met PS-voorzitter Paul Magnette. "Het is voor mij niet makkelijk om een regering te vormen met PS, maar ik toon wel de moed", zegt hij in Ter Zake. "Ik heb een gesproken met Magnette en ook hij beseft dat België op is."

"Alleen voelt hij de hete adem van andere linkse partijen in Wallonië in zijn nek. En hij is weggevlucht. Hij heeft de moed niet om aan zijn achterban uit te leggen hoe de situatie in België is. Ja, er was een aanzetting tot iets en daar waren ik, Koen Geens en Paul Magnette het over eens. Maar na wat die laatste gedaan heeft, schiet daar natuurlijk niets meer van over."

En dus zijn we weer wat dichter bij verkiezingen gekomen. "Ik heb geen schrik van verkiezingen", gaat De Wever verder. "Je mag nooit schrik hebben van verkiezingen. Als uit nieuwe verkiezingen blijkt dat Vlaams Belang de grootste partij wordt, dan is dat de keuze van de kiezer. Dan krijg je een chaos waaruit dan het licht zal komen. Dat lijkt mij nu niet de meeste verstandige keuze. Vlaams Belang zegt veel, maar nooit op de manier over hoe ze tot een resultaat gaan komen."