Online verkiezingen zijn al beslist: Deze partij is het populairst

door: Redactie
Afbeelding bron: Pixabay
De Vlaamse politieke partijen zijn ook online aanwezig, de ene al wat steviger dan de andere. Vlaams Belang rondde onlangs de kaap van 500.000 likes op Facebook en staat daarmee ver voor op de achtervolgers.

Investeren loont, zo valt de online strategie van Vlaams Belang samen te vatten. De extreemrechtse partij spendeert ongeveer even veel aan digitale campagnes als de andere Vlaamse partijen samen. En dat levert op.

Met een half miljoen fans op Facebook steekt Vlaams Belang die andere winnaar van de vorige verkiezingen, N-VA met 280.000 vind-ik-leuks, ruim de loef af. Het verschil tussen rechts en de andere partijen is nog groter. Open Vld haalt 136.000 likes, Sp.a 103.000, Groen 92.000, CD&V 70.000 en PVDA 52.000.

Volgens Tom Van Grieken, voorzitter van Vlaams Belang, zijn sociale media een goede barometer voor de samenleving. “Dit toont aan dat onze duidelijke boodschap blijvend populair is, ook na de verkiezingen. We zijn van plan om ook in de toekomst verder in te zetten op sociale media, want zo kunnen we onafhankelijk en rechtstreeks onze kiezers bereiken.”

Tags