Pro League én AA Gent verhogen druk op Royal Antwerp FC

door: BVDO
De verkoop van de tv-rechten blijft een hot item in voetballand. Nadat AA Gent zich dan toch achter de collectieve deal schaart, staat Royal Antwerp Fc helemaal alleen in een hoekje. De Pro League verhoogt de druk door al met Eleven Sports te onderhandelen.

De collectieve verkoop van de mediarechten is eigenlijk van moeten. Zonder de steun van Royal Antwerp FC kan de deal gewoonweg niet doorgaan.  Nu AA Gent zich achter de overeenkomst zette, moet enkel nog de Great Old overtuigd worden. “We zijn bijzonder verheugd dat AA Gent zich bereid heeft verklaard de mediarechten collectief te verkopen. Dit stelt ons in staat de voorbereiding op het volgende seizoen, samen met de Pro League, op te starten”, stelt Eleven Sports bij Het Nieuwsblad.

Eleven Sports begon dan ook aan de voorbereiding van de voetbaldeal die voor de volgende vijf seizoenen van kracht zal zijn. “Wij hopen dat ook Antwerp zich in de komende dagen zal scharen achter de beslissing van de andere 23 clubs.” Hoeveel kans dat dit mogelijk is, is maar zeer de vraag.

Antwerp voelt zich sterk, want zonder hen kan de deal immers niet doorgaan, maar ook de Pro League geeft zichzelf een sterke onderhandelingspositie. CEO Pierre François zei eerder al dat de deal desnoods gewoonweg afgedwongen wordt, omdat dit bij het uitschrijven van de aanbesteding eigenlijk al afgesproken was.