Analist weet honderd procent zeker welke ploeg uit de Jupiler Pro League degradeert naar 1B

door: BVDO
Patrick Goots was een gezegend voetbal en werkt nu als analist voor de Gazet van Antwerpen. Hij is sinds de voorbije speeldag honderd procent zeker welke ploeg degradeert uit de Jupiler Pro League.

KV Oostende, Cercle Brugge, Waasland-Beveren. Deze drie ploegen doen er alles aan om de degradatie naar 1B te vermijden. Maar hoe liggen de kaarten nu op tafel? Ex-voetballer Patrick Goots is er honderd procent zeker van dat Waasland-Beveren degradeert.

"Enkel op Moeskroen kan Waasland-Beveren misschien nog winnen", vertelt hij in Gazet van Antwerpen. "Tegen Anderlecht en Gent maken ze geen enkele kans. Cercle pakt geen punten tegen Gent en Club Brugge, maar speelt op de slotspeeldag tegen Oostende. Als ze die match winnen, eindigen ze sowieso boven Waasland-Beveren."

En dan komt ook weer het fusieverhaal boven. "Als Waasland-Beveren degradeert, zakt ook de minst goede ploeg van de drie. Het zit echt niet goed daar in het Waasland. Voor de fans is een fusie onbespreekbaar, maar het is wel het enige realistische scenario."