Meisje van 15 jaar betast in zwembad: “Als we te vaak naar politie bellen worden we door directie op matje geroepen”

door: PMN
In Rozenbeek zit men met een heel vervelend probleem. Er is opnieuw een meisje betast.

Een minderjarig meisje werd aan het zwembad van Rozenbeek betast. De politie heeft de daders kunnen identificeren, schrijft Het Laatste Nieuws. 

Het 15-jarig meisje was dinsdag rond 15 uur met een vriendin naar het zwembad gegaan. De twee meisjes werden een heel tijd achtervolgd door een groepje van drie minderjarige jongens.

"Ze kwamen aan het achterwerk en sloegen er een paar keer op", vertelt de moeder van het meisje. "Toen ze samen met de vriendin naar de glijbaan gingen, gleed zij eerst naar beneden. De jongens staken haar vriendin voor en haalden haar in om haar in de glijbaan aan te raken."

"Ze was zich er eerst niet van bewust dat de daden van die jongens echt niet oké waren. Ze maakte er dan ook nog geen melding van." Gelukkig zag de redder van dienst wel dat het meisje betast werd. Hij verwittigde de politie en duidde de drie jongens aan als dader.

Niet eerste incident
Het onderzoek loopt volop en doet denken aan de zaak van een 17-jarig meisje in hetzelfde zwembad. In juli 2019 werd dat meisje betast in hetzelfde zwembad. De politie gaat de daders verder ondervragen

"De incidenten met betastingen en aanrandingen stapelen zich op, maar wanneer wij de politie bellen, worden we door de directie soms zélf op het matje geroepen", vertelde een medewerker eerder al.