"Iedereen die vanuit het buitenland naar hier komt, heeft het lastig"

door: BVDO
Twee keer scoorde Michel Vlap op Waasland-Beveren. Dat brengt zijn aantal goals op acht. Iets wat Anderlecht in Play-Off 2 best zal kunnen gebruiken. Al moet de euforie ook niet te groot zijn, want het was maar tegen Waasland-Beveren. Een ploeg die rijp is voor 1B.

Hij draagt misschien de nummer 10, maar is totaal geen nummer 10 op het veld. Te veel onverzorgde passes en toetsen, te weinig goals. Het leven van Vlap bij Anderlecht is niet gemakkelijk. Trainer Franky Vercauteren verwoordt het bij Het Laatste Nieuws als volgt: "Ik heb veel gesproken met Michel. Hij heeft veel kwaliteiten, die zijn belangrijker dan zijn werkpunten."

Maar het was een heel moeilijk seizoen voor de Nederlander die niet aan het hemelfirmament van paarswit geraakt. "Hij heeft het niet gemakkelijk gehad. Door het prijskaartje. Door het feit dat hij van een andere competitie komt, buiten een paar sterren heeft iedereen die vanuit het buitenland naar hier komt het lastig."

Toch gelooft Vercauteren nog altijd in Vlap en weet dat hij belangrijk zal moeten zijn. Zeker als het Play-Off 2 wordt voor Anderlecht. "Dat allemaal samen heeft ervoor gezorgd dat hij misschien iets minder in de kijker liep dan verwacht. Maar hij grijpt nu zijn kansen."