Viroloog Van Ranst vreest ervoor: "Wordt heel veel werk om besmette gevallen en al hun contacten te traceren"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Viroloog Marc Van Ranst maakt zich zorgen om mensen die met het coronavirus besmet zijn, maar nog niet gevonden zijn. Hij stelt dat er de komende weken en maanden heel wat werk voor de boeg ligt.

"Gisteren was een drukke dag, er zijn er 70 stalen toegekomen. Normaal zijn er dat eerder tussen de vijf en de tien. Vandaag zal ook een drukke dag worden, omdat er nog mensen terugkeren van vakantie", aldus Van Ranst op een persconferentie.

"We maken ons geen zorgen om de gevallen die we vinden. Die kunnen we isoleren en indien nodig verzorging geven. Maar we maken ons wel zorgen om de gevallen die we niet zouden vinden", klonk het verder.

Net met fijne mazen

"We proberen een zo fijnmazig mogelijk net uit te gooien, om al die gevallen te vinden. Dat zal iets zijn voor de komende weken en maanden. Het gaat heel veel werk zijn om die gevallen - en de personen waarmee ze in contact zijn gekomen - te vinden", besloot Van Ranst.

Huisarts

Van Ranst roept de mensen op om zich niet naar de spoedafdeling van een ziekenhuis te begeven wanneer ze griepachtige symptomen hebben. "Het is geen goed idee om onmiddellijk naar de spoed te gaan, de ingangspoort hoort de huisarts te zijn", zei hij in Het Journaal op VRT.