Rollen omgekeerd. Vlap geeft kritiek: "Alles kan, maar daarover moet je zwijgen"

door: BVDO
Michel Vlap kreeg al bakken kritiek over zich heen. Te traag, te weinig duels, niet genoeg goals, meer glamour dan voetbal, noem maar op. In een interview met Het Nieuwsblad bijt de Nederlander van zich af.

Vier goals en assist. Dat is het bilan van de laatste maand. Veel beter dan wat ervoor kwam voor een man van acht miljoen euro. "Drie goals. Mijn eerste doelpunt zaterdag tegen Waasland-Beveren staat nu op naam van Joveljic. Ik dacht dat de bal echt van zijn lijn moest afwijken vooraleer iemand zo’n goal kon claimen, maar blijkbaar is een aanraking genoeg. Maar ik ben niet boos, hoor. Ik gun het Joveljic."

Beveren, Eupen, Oostende. Niet bepaald tegen toppers dat Vlap scoort. "Grappig. Dan win je 0-3 op Beveren en is er toch nog negativisme. In België wordt er altijd iets negatiefs gezocht. Jammer. In de heenronde speelden we 0-0 tegen Beveren, ook in Eupen bleef het 0-0... Tegen die teams moet je ook het verschil maken, hé. Zijn dat dan kleine ploegen?"

Is alles en iedereen te kritisch voor hem? "Het hoort erbij. Kijk, de lach op mijn gezicht: die krijg je er nooit af. Het is een voorrecht dat ik mag voetballen in een stadion van 20.000 man en dat ik er goed voor betaald word, maar soms lees ik wel eens iets onrechtvaardig. Over mij mag alles gezegd worden, maar mijn familie moet je erbuiten laten."