Anderlechtsupporters plannen acties voor wedstrijd van vandaag

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
RSC Anderlecht moet vandaag een deel van de N-tribune gesloten houden nadat in het duel met Club Brugge een voetzoeker naar Simon Mignolet gegooid werd. De club kreeg daarvoor 5000 euro boete en de sluiting van een deel van de tribune.

Dat de Brusselse club niet in beroep ging tegen de boete zit de fans nog altijd dwars. Vooral omdat de voetzoeker een actie van een enkeling was. Maar Anderlecht kon ook moeilijk in beroep gaan, want dan dreigde een match achter gesloten deuren omdat er ook nog een voorwaardelijke straf was.

Mauves Army heeft de supporters via sociale media opgeroepen om de spelersbus als teken van rouw in het zwart op te wachten. Vanavond speelt paarswit tegen Zulte Waregem een cruciale wedstrijd voor een eventuele deelname aan Play-Off 1 en niet alle fans uit de N-vakken kregen nieuwe tickets toegewezen.

Ook tijdens de wedstrijd zouden er acties gepland zijn, maar wat er mag verwacht worden is nog totaal niet duidelijk. Het feit dat er geen financiële compensatie komt als RSC Anderlecht Play-Off 2 zou spelen, zint de fans ook niet en wellicht wordt ook dat op de korrel genomen.