Tabaksdief voelt zich niet thuis in gevangenis en mag die nu verlaten

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Een 28-jarige man die in filialen van Colruyt en OKay acht tabaksdiefstallen pleegde, heeft de Brugse gevangenis mogen verlaten. Zijn advocaat pleitte dat zijn cliënt zich daar niet zo thuisvoelde.

Op 14 augustus werd Irakli S. op heterdaad betrapt. Hij wilde met acht pakken tabak langs de kassa passeren in de Colruyt in Blankenberge. Een alerte winkeldief herkende Irakli nog van vorige diefstallen. “Niet al die diefstallen werden door de beklaagde gepleegd”, citeert Het Laatste Nieuws de procureur. 

“Ook twee van zijn landgenoten, die goed op hem leken, pleegden enkele van de feiten. Op basis van camerabeelden konden we de beklaagde linken aan acht feiten. Hij gebruikte telkens dezelfde werkwijze, waarbij hij tabak onder z'n T-shirt verstopte. Op die manier maakte hij in totaal 2.000 euro aan rokerswaren buit."

De 28-jarige Georgiër sloeg toe in Blankenberge, Knokke-Heist, Jabbeke, Zedelgem, Bredene en Wallonië. De rechter gaf hem een celstraf van 18 maanden met uitstel, waardoor hij de gevangenis mag verlaten.

De verdediging had daar ook op aangedrongen. “Mijn cliënt zit intussen bijna 6 maanden in voorhechtenis en heeft het niet makkelijk in de gevangenis, omdat hij de taal niet spreekt", pleitte de advocate van de man. "De tabak stal hij, omdat hij niet voldoende geld had."