Opgestapte T2: "Cercle Brugge speelt het voetbal van Manchester City"

door: BVDO
Rodi Cossey was assistent trainer van Cercle Brugge, maar stapte op nadat hij zichzelf overbodig voelde in de samenwerking met Bernd Storck. Maar hij heeft wel lof voor het huzarenstukje dat groenzwart realiseerde.

Cercle Brugge is sinds gisteravond zeker van het behoud in de Jupiler Pro League. En het moest daarvoor zelfs niet winnen. Het verlies van Waasland-Beveren op Moeskroen was voldoende. Rudi Cossey stapte op als assistent trainer van Storck, omdat hij zich te weinig betrokken voelde.

Toch heeft hij respect voor de werkwijze en het resultaat van de trainer van Cercle.  "Het is knap hoe hij zijn verantwoordelijkheid niet schuwt", vertelt Cossey aan Het Laatste Nieuws. "Hij zei van in het begin: ‘Ik ben de baas, en ik beslis.’ Soms is hij daarin meedogenloos. Spelers die hem niet volgen, spelen niet. Maar hij is wel 100% professioneel bezig met zijn vak, met maar één doel voor ogen: het behoud."

"Hij zal zijn ploeg en spelers altijd beter maken. Door rechttoe rechtaan te spreken en niet lukraak te trainen, maar heel taakgericht en tot in de puntjes het wedstrijdplan voor te bereiden. Hij pakt de spelers linie per linie, toont met video wat hij verwacht bij balbezit en balverlies… Gasten als Kevin Hoggas, Kylian Hazard of Stef Peeters zijn nu niet dezelfden als vijf maanden geleden. Hij heeft ze beter gemaakt."