Bart De Wever slaat en zalft: Uithaal naar Waalse partijen en Open Vld, lof voor CD&V

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Bart De Wever vindt dat de Waalse partijen de verkiezingsuitslag niet respecteren. Hij hekelt ook Open Vld, maar heeft lof voor de standvastige CD&V.

"Het zijn vooral de linkse partijen in Wallonië die hebben gezegd: we gaan de verkiezingsuitslag niet respecteren, de twee grootste partijen in Vlaanderen mogen niet meedoen en er zal in de volgende federale regering geen meerderheid zijn aan Vlaamse kant", vertelde De Wever tegen VTM Nieuws.

"De Open Vld is daar sinds december in meegegaan. Herinner u de paars-groene zeepbel. Sindsdien heeft niemand binnen Open Vld dat tegengesproken. Geen enkele kandidaat-voorzitter sluit uit dat men Vivaldi zal uitvoeren, zonder Vlaamse meerderheid. Ook Patrick Dewael heeft tot op heden geen enkel ander spoor dan Vivalid onderzocht. Alle druk zit op CD&V, dat is the last man standing."

CD&V

De Wever zegt dat hij zich niet kan voorstellen dat de CD&V zou plooien. Hij is het ook niet eens met de vaak gehoorde stelling dat de christendemocraten "vastplakken" aan de N-VA. "Ze plakken vast aan de eigen overtuigingen, aan het idee dat er een meerderheid moet zijn in Vlaanderen. Dat de sociaal-economische inzichten van de Vlaamse regering niet in het offerblok mogen verdwijnen, en nog minder de portemonnee van de Vlamingen, om alle ideeën van de PS en die linkse partijen te betalen."