Marc Van Ranst moet hiervan huiveren: "Middeltjes" tegen corona gaan rond op internet

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Het coronavirus blijft zich uitbreiden en een vaccin is er momenteel nog niet. Op het internet circuleren echter allerlei zogenaamde remedies, de ene nog gekker dan de andere. We kunnen ons voorstellen dat viroloog Marc Van Ranst ervan huivert.

Zo wordt er gesuggereerd dat look zou helpen tegen besmetting met het coronavirus. Klinkklare onzin, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie. Maar dat weerhield een Chinese vrouw er niet van om anderhalve kilo rauwe look te verorberen. Ze belandde in het ziekenhuis.

Een YouTuber promoot dan weer "mirakelmineralen", die chloordioxide bevatten. Af te raden, volgens de FDA, het Amerikaanse aagentschap dat voedsel en medicijnen controleert.

Drinkbaar zilver

Een Amerikaanse tele-evangelist promoot het drinken van colloïdaal zilver, ook wel zilverwater genoemd. Dat bevat kleine deeltjes zilver. Er is echter geen bewijs dat dit gezondheidsproblemen oplost. Integendeel, je kan er nierschade, een beroerte en een blauwe huid mee oplopen.

Op Facebook circuleert dan weer een bericht van "een Japanse dokter", die stelt dat je elke 15 minuten water moet drinken om het virus weg te spoelen. Hoewel het virus zich via de luchtwegen verspreidt, helpt ook dit middeltje niet.

Zonnebaden

Verder zijn er nog berichten die suggereren dat warm water drinken, een warm bad nemen of zonnebaden het virus doodt, terwijl een ijsje eten uit den boze is. Eveneens klinkklare onzin, natuurlijk.