Is dit de sympathiekste club van het land?

door: BVDO
Sporting Charleroi is met 54 punten derde in de stand van de Jupiler Pro League. Het leek even een opvlieger te worden bij het begin van de competitie, maar de Zebra's bevestigen nu al veel langer dan gedacht.

Wie Charleroi zegt, denkt vaak aan clichébeelden. Ook voor Sporting Charleroi komen die taferelen naar voren. Want wie wil nu met de Bayats werken? "De kleedkamer is een bont allegaartje van twaalf erg uiteenlopende nationaliteiten", schrijft Het Nieuwsblad. "Van de Jamaicaan Nicholson over de Japanner Morioka tot de Malagassiër Ilaimaharitra, de Angolees Nurio en de Iraniërs Rezaei en Gholizadeh: ze spreken elkaars taal niet, maar zijn een groep vrienden."

Belhocine is een vreemde eend als trainer van Charleroi. Niemand geloofde dat hij van dit allegaartje iets kon maken, maar hij bewees het tegendeel. Wat zijn geheime recept is? Dat geeft hij niet prijs. Een interview met de oefenmeester van Charleroi wimpelt hij altijd af. “Ik sta toch niet op het veld?”, reageert hij.

En wie weet wat er nog mogelijk is. Dit Charleroi, net als Club Brugge met een trouwe aanhang, kan best wel eens de revelatie van Play-Off 1 worden.