"Aan hem twijfelen we hoegenaamd niet"

door: BVDO
Zulte Waregem verraste zondag met de mededeling dat de spelers de kosten van de trip naar Anderlecht moesten betalen na de 7-0-pandoering. Maar aan trainer Francky Dury wordt niet getwijfeld.

Meer zelfs, Dury heeft geholpen aan het bericht. “De tekst is in overleg met Dury verstuurd", reageert Carl Ballière, voorzitter van Essevee in Het Laatste Nieuws. "We brachten de laatste weken te weinig voor een ploeg met ons talent, terwijl we tot eind december nog meededen voor de prijzen."

Vooral de manier waarop Essevee de boot in ging op Anderlecht was de druppel. "Hoe we die laatste vijf goals pakken op Anderlecht was erover. Daarom geven we dit signaal. Ze kunnen ons niet verwijten dat we bij de pakken blijven zitten. Het seizoen is nog niet gedaan.”

Maar aan Dury wordt niet getwijfeld. Hij tekende in 2013 een langlopende overeenkomst die ondertussen al verlengd werd tot eind 2024. Een opmerkelijke deal in het voetbalwereldje. "We kozen voor stabiliteit en dat heeft best tot goeie resultaten geleid. Als je de historie van Francky in die eerste zeven seizoenen ziet, dan haalden we drie keer Play-Off 1, speelden twee bekerfinales met één trofee, en een paar keer Europees."