Antwerpvoorzitter wil vooruit met zijn club: "Wij doen zoals de boeren"

door: BVDO
Vandaag is het precies drie jaar geleden dat Royal Antwerp FC naar de Jupiler Pro League promoveerde. Voorzitter Paul Gheysens blijft in de club investeren en wil naar grotere hoogtes met de club.

Gheysens pompte al ettelijke miljoenen in de ploeg en dat werpt beetje bij beetje zijn vruchten af. Maar winstgevend is de club nog altijd niet. "“We zitten op schema”, vertelde de Antwerp-voorzitter in Het Laatste Nieuws. “En die schema’s zijn altijd scherp. Wij doen zoals de boer: hij ploegde voort. We kijken altijd hoe we beter kunnen doen, er ligt ons nog een enorm offensief te wachten."

En in dat verhaal mag de sky duidelijk de limiet worden. "Eigenlijk zijn we nog maar net begonnen aan onze grote metamorfose. Wij hebben heel veel sterke ideeën en we gaan die stap voor stap uitvoeren. Gestructureerd. Met veel enthousiasme. Met ­plezier. Da’s het belangrijkste. We willen het klassieke voetbal opnieuw uitvinden."

Ook de merchandising en de business rond de wedstrijden draait op volle toeren. “Van ‘het bosuiltje’, de mascotte van Antwerp, verkochten we er 5.000 aan 20 euro. Wist je trouwens dat dat een idee was van mevrouw Gheysens? Een enorm succes. We botsen continu op onze limieten, groeien tegen het plafond en de muren. Wat we aan het doen zijn, is inderdaad du jamais vu. Normaal ben je als club op één domein bezig, wij doen alles tegelijk."